De Natuurbron.com

hartcellen

Volgens verschillende oude geneeskundige tradities ligt het centrum van ons bewustzijn in ons hart en niet in ons hoofd.
Het Chinese schriftteken voor hart, hsin, is hetzelfde teken dat bewustzijn betekent. 

Je hart is het orgaan dat klopt, dat het bloed door je aderen stuwt, dat al kloppend aangeeft dat je leeft. Als iets 'klopt' betekent dat taalkundig dat het leeft en dat het goed is.

Je hart bestaat uit een ander soort cellen dan je hersenen. 
Als je een hersencel op een petri schaaltje legt (een zoutoplossing waarin cellen zo lang mogelijk blijven leven zodat je ze onder een microscoop kunt bestuderen) dan sterft hij bijna onmiddelijk. Een hersencel kan los van andere cellen niet blijven leven.
Maar als je een hartcel op een petri schalltje legt, weet je wat er dan gebeurt? 
Hij sterft niet meteen, maar blijft kloppen (pulseren). Hij begint zo wild te kloppen dat hij tenslotte daaraan overlijdt.

Maar als je twee hartcellen op een petri schaal legt, niet tegen elkaar aan maar ook niet te ver van elkaar, dan gebeurt er iets bijzonders. 
Eerst beginnen ze heel wild te kloppen, maar dan komen ze naar elkaar toe en vinden elkaar en gaan samen kloppen!
Op één of andere manier vinden ze elkaar en stemmen zich op elkaar af. Dat is de kwaliteit van ons hart. Dat gebeurt wanneer je je hart openstelt. 


Meer uitleg over bovenstaande tekst kun je vinden in het boek 
van Robert Hartzeman "De psychologie van vrijheid"  
Niet alleen als studieboek maar ook om in je bezit te hebben is het een glasheldere uitleg over emoties, denkpatronen en hoe deze werken binnen ons systeem.

Hieronder tot slot een link naar een recent onderzoek over hartcellen: