De Natuurbron.com

Wandelcoach

Het werkterrein is in de natuur. Rondom de praktijk is een wandelpad gelegen op het prive terrein. Daarnaast er een bos aan de overkant van de straat. In een natuurlijke omgeving kom je makkelijker tot rust en in contact met jezelf. De combinatie coachen en in beweging zijn in de natuur versterkt elkaar en de elementen in de natuur bieden metaforen voor je eigen leven.


Als je tegen dezelfde patronen oploopt en je er zelf niet uitkomt kan een coachingswandeling helpen om nieuw licht werpen op de zaak. Maar de omgeving kan ook oplossingen aandragen en inzicht geven in je proces. 
Zo kun je ervaren hoe je in alle rust aan verandering en inzicht kunt werken.

Wandelcoaching is geschikt voor wandelaars die willen bomen en natuurliefhebbers die hun eigen natuur willen terug vinden.

Vragen als:

- Wat wil ik en wat kan ik?

- hoe kan ik mijn leven bekostigen met mijn passie?

- Hoe gaat de natuur om met spanning en uitputting...?

- Natuurlijk eten en leven; hoe doe ik dat?
 
De enorme rijkdom aan planten, dieren, objecten en landschappen kunnen op allerlei creatieve manieren worden benut. Ook is de natuur uitermate geschikt om symbool te staan voor de mentale of emotionele processen. Je  ziet deze gespiegeld in de omgeving. De combinatie van de omgevingsrijkdom en lichamelijke activiteit, zorgen voor de grote kracht van wandelcoaching. 
 
Wandelcoaching brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging, waardoor er ook meer beweging ontstaat in mentale en emotionele processen.  Door gelijktijdig te lopen en te praten worden hoofd en lichaam met elkaar verbonden en daarmee het verstand en het gevoel.
 
Creativiteit, intuïtie en intellectuele helderheid wordt door wandelen sterk geprikkeld. Veel artiesten, musici, filosofen en wetenschappers maken daarom graag wandelingen in de natuur om inspiratie op te doen. Een prettige bijkomstigheid van wandelen is dat het lichaam dopamine en endorfine vrijmaakt waardoor je lekker in je vel komt te zitten...